Hvordan kjøpe klær online?

Selv om mange skryter av hvor lett det er å handle online i dag, med et vell av nettbutikker som tilbyr alle mulige ting, synes jeg fortsatt det ikke alltid er like lett å handle klær online. Noe som alltid har vært viktig for meg, er å kjenne på stoffet og sømmene, og prøve klærne for å se om de passer ordentlig. Særlig i tiden før jeg selv begynte å selge klær online, og ikke helt forsto hva alt i beskrivelsene betydde, foretrakk jeg å handle i fysiske butikker. Men, det er mye å spare på å handle klær online, og du trenger ikke være redd for bomkjøp.

Online kjøp av klær er populært

Handle online – alltid åpent kjøp

Hvis du velger å handle klær hos norske nettbutikker med lager i Norge, kan du alltid være trygg på at du har minst femten dagers åpent kjøp. Dette er påbudt i Norge ved lov, så du risikerer aldri mer enn porto når du handler online. Mange nettbutikker tilbyr som service at frakt og returfrakt er gratis, men siden dette ikke alltid er tilfelle bør du undersøke nettbutikkenes policy i forhold til retur.

Når jeg handler online, bruker jeg alltid å lese kundeomtaler. Man må selvfølgelig ta enkelte av disse med en klype salt, det er ikke alltid at de som skriver omtalene er like hederlige, men man får en generell idé om hva det går i. Når du handler klær online, bør du undersøke hvordan størrelsene er for nettopp dette merket eller denne produsenten. Det kan ofte være at det noen omtaler som small i andre butikker ville blitt omtalt som large. Les også nøye hvilke(t) stoff som er brukt i produksjon av klærne. Hvis du vet hvordan forskjellige stoffer oppleves, er det enklere å vite hva du vil like fra en online klesbutikk. Og sist, men ikke minst, så anbefaler jeg at du undersøker hvor klærne er produsert, og at du unngår alt for billig tøy produsert av underbetalte og dårlig behandlede arbeidere i fattige land.